JUHLAKUVAUS 11.6.2016 Arja Talonen

Vuolan suku kokoontui 14. Suvimööttiinsä Liedon Ilmaristen Matkailutilalle lauantaina 11.6.2016 aurinkoisessa, raikkaan tuulisessa säässä. Järjestäjänä oli Kaarlen haara.
Sukuseuran hallitus kokoontui klo 10, koko juhlaväki saapui Liedon kirkkoon klo 12. Kirkkoherra Risto Leppänen puhui, Jarmo Vuola luki poisnukkuneiden nimet, Kai Kiilavuori toimi urkurina, Ari Silvennoinen esilaulajana. Hartaushetki päättyi Suvivirteen, minkä jälkeen Jarmo Vuola ja Arja Talonen laskivat kukkia esivanhempiensa Kaarle ja Alma Vuolan haudalle.
Juhlapaikka oli vanha talonpoikainen talo, jota omistajasuvun toinen polvi nyt johtaa. Juhlaan saapuessaan vieraat saivat nimilapun rintaansa ja pudottivat toisen nimilapun vakkaan esittäytymistä varten. Jarmo Vuolan tervetuliaissanojen jälkeen aterioimme herkullisesta buffet-pöydästä. Sen jälkeen tapahtui esittely: reipas 10-vuotias Jere Niemi (K) nosti vakasta nimen kerrallaan, ja kyseinen henkilö esitteli itsensä.
Aterian jälkeen pidettiin vuosi- eli sukukokous, jossa uudeksi esimieheksi valittiin espoolainen Rami Vuola (J) ja sihteeriksi naantalilainen Outi Paukkio (J). Hallitukseen valittiin Ari Silvennoinen (O), Juhani Vuola (O), Kaija Lehto (K), Kari Vuola (K), Marianne Huhtamäki (J) ja Heljä Vuola (J), ja heille varamiehiksi Aija Laitinen (O), Jyrki Vuola (O), Hannu Koivu (K), Leo-Pekka Vuola (K), Mauri Vuola (J) ja Outi Paukkio (J).
Arja Talonen kertoi laskeneensa, että sukuun kuuluu nyt 588 jäsentä. Suurin haara on Jalmari 198 henkilöllä, Kaarlen haarassa on 193, Oskarin 180 ja Oton haarassa 17 jäsentä.
Kari Vuola Jarmo Vuolan tuella esitteli väelle sukuseuran uudet nettisivut, jotka löytyvät osoitteesta www.vuolansukuseura.org . Sieltä löytyy nyt myös esim. vuonna 1995 julkaistun sukukirjan tekstit, jonka kirjan painos on loppuunmyyty. Löytyy myös valokuvia menneistä Suvimööteistä ym. ym.
Juhani Vuola (O) kertoi väelle arvokkaasta työstä, jonka hänen isänsä Reino Vuola oli tehnyt lahjaksi lapsilleen Juhanille ja Annikille. Reino on koonnut Yrjö-isästään ja Anni-äidistään laajat, kirjoiksi luonnehdittavat teksti- ja kuvamapit; materiaali on hänellä myös sähköisenä.
Vieraat tutustuivat vanhoihin valokuviin, joita kaarlelaiset olivat keränneet suvustaan näyttelyksi seinälle. Moni löysi niistä omia esivanhempiaankin ja tunnisti tuntemattomia. Sivuhuoneessa oli toinen näyttely, jossa oli Kaarle-perhekuntien leluja 50 vuoden takaa nukesta ja autoista satukirjoihin ja peleihin.
Aija Laitinen (O) piti juhlan ajan digitointipajaa, jossa vanhoja valokuvia muunnettiin sähköiseen muotoon, jolloin niitä voi käyttää ja jakaa muidenkin nähtäväksi.
Kakkukahvien jälkeen päätöslauluksi laulettiin perinteinen Varsinaissuomalaisten laulu.
Tällä kertaa mukana oli 73 juhlijaa, joista 8 lasta. Seuraavan Suvimöötin järjestävät jalmarilaiset vuonna 2019.